Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Україна отримує більше боєприпасів від Німеччини, але це не афішують, — ЗМІ

Постачання боєприпасів до німецьких зенітних самохідних установок Gepard останнім часом дещо покращилося. Щоправда, подробиці стосовно цього тримають у таємниці.

Таку інформацію оприлюднило німецьке видання Bild.

Декілька місяців тому журналісти зазначали, що в Німеччині не вистачає боєприпасів до зенітних самохідних установок Gepard, а через дефіцит українські зенітники змушені їх економити.

Пізніше в Міністерстві оборони Німеччини заявили, що нарощують такі постачання. Щоправда, подробиці стосовно цього залишили в таємниці.

Днями в розмові із журналістами Bild анонімний офіцер Збройних сил України підтвердив, що постачання Gepard боєприпасами справді дещо покращилося. Однак офіційної інформації щодо цього наразі немає.

Як відомо, минулого року оборонний концерн Rheinmetall за декілька місяців запустив нову лінію на заводі в Унтерлюс (Нижня Саксонія), щоби наростити виробництво зенітних снарядів. Загалом Rheinmetall пообіцяв надати Україні 300 тисяч снарядів калібру 35 міліметрів для Gepard. Але цього року вийде допомогти лише 40 тисячами штук.

Нагадаємо, декілька днів тому очільник ситуаційного центру щодо Україні при Міністерстві оборони Німеччини Крістіан Фройдінг розповідав, що найближчими днями Німеччина передасть Україні партію артилерійських снарядів, яка налічуватиме 10 тисяч боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 17:59