Ентоні Блінкен. Джерело: Офіс президента України

Україна сама вирішує: Блінкен зробив гучну заяву про застосування американської зброї по території Росії

Україна має сама вирішити, чи варто завдавати ударів по території Росії з використанням американської зброї. Але США не заохочують таких атак.

Про це на брифінгу у Києві заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"США віддані справі України в тому, щоби забезпечити перемогу України в цій війні. Але ми не заохочуємо та не сприяємо ударам України по Росії. Україна сама вирішує як вести свою війну, тому що це оборонна війна", — зазначив він на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

При цьому Блінкен укотре наголосив, що США надають допомогу Україні та продовжуватимуть це робити в майбутньому.

"Ми маємо додаткову допомогу, і ця допомога вже доставляється до України. Хочу оголосити, що ми надамо додаткові 2 мільярди доларів фінансової та військової допомоги", — зазначив Блінкен.

За словами держсекретаря США, фінансування для України буде виділене через фонд оборонної промисловості. Це, як зазначив Блінкен, допоможе Києву закупити необхідне озброєння, а також стане інвестицією у військово-промисловий комплекс країни, що обороняється від російської агресії.

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна тисне на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоби зняти заборону на використання американської зброї для завдання ударів по Росії.

Нагадаємо, раніше Блінкен підтвердив, що США мають намір використати конфісковані російські активи для фінансування відновлення України. Водночас російський диктатор Володимир Путін повинен зрозуміти, що час діє не на його боці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 15:48