Сергій Марченко. Джерело: Міністерство фінансів України

Україна стане першою з-за меж Євросоюзу учасницею однієї з програм ЄС

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада ухвалила проект Закону про ратифікацію угоди про участь України в програмі Європейського Союзу щодо боротьби із шахрайством (EUAF).

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України. Там зазначили, що участь України у програмі дасть змогу отримати необхідні знання та професійну підготовку у сфері захисту фінансових інтересів України та ЄС, а також зміцнить інституційну спроможність в розбудові системи боротьби з шахрайством за європейськими стандартами

Заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук зазначив, що після підписання законопроекту президентом Україна стає першою країною, яка, не бувши членом ЄС, офіційно оформила свою участь у програмі.

Програма ЄС щодо боротьби з шахрайством передбачає для її учасників фінансування за такими напрямами:

  • впровадження ІТ-інструментів, спрямованих на посилення транснаціональної співпраці з Єврокомісією;
  • підтримка та сприяння фінансовим розслідуванням;
  • технічна та оперативна підтримка відповідних органів для посилення боротьби з шахрайством та іншою незаконною діяльністю;
  • нарощування ІТ-потенціалу, збільшення обміну даними;
  • організація спеціалізованого навчання, семінарів, досліджень, спрямованих на покращення співпраці та координації між службами, пов’язаними із захистом фінансових інтересів ЄС.

Угоду 20 березня підписали міністр фінансів Сергій Марченко та єврокомісар із питань бюджету й адміністрування Йоганнес Ган.

Нагадаємо, також учора віце-прем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що в Україні створять посади заступників голів обласних адміністрацій і міст із питань європейської інтеграції. Відповідну постанову вже ухвалив Кабінет міністрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2024 16:06