Фото: Рixabay

Україна та Бельгія підписали угоду щодо відновлення на 150 млн євро

Бельгія та Україна підписали угоду щодо співпраці у сфері відновлення. Договір передбачає інвестиції на суму близько 150 мільйонів євро протягом чотирьох років.

Як повідомляє видання Belga, у середу, 17 липня, прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, український прем’єр Денис Шмигаль та бельгійська міністерка з міжнародної співпраці Каролін Генне під час церемонії, що відбувалася по відеозв’язку, підписали угоду про співпрацю, яка передбачає інвестиції у відновлення України.

Зазначається, що програма в основному буде зосереджена на відбудові критичних інфраструктурних об'єктів, таких як школи, лікарні та енергетичні об’єкти. Перший транш у розмірі 20 мільйонів євро спрямують на відновлення енергетичних об’єктів столиці Києва, особливо лікарень, оскільки наближається зима. У школах по всій країні також будуть побудовані додаткові укриття.

"Надзвичайно важливо продовжувати підтримувати український народ, особливо зараз, коли російська армія знову наступає, а атаки на цивільні об’єкти знову стають частішими", — наголосила Каролін Генне.

Видання додає, що Бельгія підтримає також встановлення генераторів та сонячних панелей у медичних закладах і школах.

Нагадаємо, 12 липня заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомляв, що Україна отримає від Бельгії 30 сучасних винищувачів F-16, але їхнє постачання буде здійснюватися до 2028 року. Він наголосив, що у винищувачів F-16 зовсім інша тактика ведення бою, аніж та до якої звикли українські воїни. Відтак, їм необхідно опанувати та відточити нові навички.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.07.2024 13:45