Посол України в Молдові Марко Шевченко. Джерело: молдовські ЗМІ

Україна вирішує з Молдовою, як повернути втікачів призовного віку

Повернення додому українських чоловіків призовного віку, які виїхали з країни незаконно та залишаються в Молдові залишаються на порядку денному обговорень Києва з офіційним Кишиневом.

Про це повідомив Newsmaker із посиланням на заяву посла України в Молдові Марка Шевченка в ефірі однієї з молдовських телепрограм. Він розповів, що Київ веде "певний діалог" з Кишиневом щодо повернення українців призовного віку, які втекли до Молдови.

За його словами, деяка кількість втікачів, яких зупинили молдовські прикордонники, отримують у Молдові притулок, а ще частина діваються "незрозуміло куди" — їх не затримують, вони, ймовірно, або залишаються на території Молдови, або їдуть в інші країни. Точної статистики щодо кількості таких людей немає.

"Коли я спілкуюся з колегами, то кажу, що якщо ми не можемо розв’язати велику проблему, краще розв’язувати менші поодинці — що робити з людьми, яким Молдова відмовила в наданні притулку", — зазначив посол.

До речі, безпекова угода України з іншою сусідньою країною — Польщею — включає створення Українського легіону, до якого зможуть добровільно долучатися і проходити вишкіл українці за кордоном.

Нагадаємо, що 14 червня постійні представники держав-членів Європейського Союзу схвалили переговорні рамки для переговорів про вступ України та Молдови. На той момент це фактично означало офіційний старт переговорам про вступ України та Молдови в Євросоюз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 12:11