Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Україна витискає війну на територію Росії: Зеленський пояснив, чому це важливо

Українські військові зараз відтискають війну на територію агресора. Таким чином вони повертають справедливість і гарантують саме такий тиск, який потрібен на цьому етапі протистояння.

Про це заявив український президент Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Відзначу за цей тиждень усіх наших воїнів — бойові бригади, які справді результативно захищають нашу державу, знищують окупанта. Увесь фронт ми не залишаємо без уваги. Кожен напрямок, всі точки бойових зіткнень. Сумщина, Харківщина, всі напрямки на Донеччині, зокрема найбільш жорсткі — Покровський, Торецький, Краматорський, — і південь нашої держави. Всюди є за що подякувати українським воїнам", — зазначив він.

Зеленський особливо відзначив 47, 110 окремі механізовані бригади. Це саме Покровський напрямок. Також слова подяки від президента отримав Перший окремий штурмовий батальйон, 35 окрема бригада морської піхоти, 54 окрема механізована бригада, 57 та 59 окремі мотопіхотні, 77 окрема аеромобільна та 100 окрема механізована бригади, а також спеціальний підрозділ Головного управління розвідки за дії на Південному напрямку.

"І сьогодні декілька разів уже доповідав головком Сирський — щодо фронту та наших дій і витисканню війни на територію агресора. Дякую кожному нашому підрозділу Сил оборони, які це забезпечують. Україна доводить, що насправді вміє повертати справедливість і гарантує саме такий тиск, який потрібен, — тиск на агресора", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні аналітики авторитетного американського видання Politico зробили висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2024 21:16