Підписання комюніке про встановлення дипломатичних відносин між Україною та Палау. Джерело: Офіс президента України

Україна встановила дипломатичні відносини з екзотичною країною Океанії

У неділю, 16 червня, на полях Глобального саміту миру у Швейцарії президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Республіки Палау Сурангелом Віппсом-молодшим. Вони підписали спільне комюніке про встановлення дипломатичних відносин між державами.

Про це повідомив Офіс президента України. Зустріч президентів стала першим контактом на найвищому рівні між Україною та Палау.

Український президент подякував Сурангелу Віппсу-молодшому за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та запросив Палау долучитися до імплементації пункту "Формули миру" "Екологічна безпека".

"Дуже важливо, що ви знайшли можливість прибути на Саміт миру. Дякую за вашу чітку позицію. Питання, які обговорюються на саміті, важливі не лише для Європи, а й для всього світу", — сказав президент України.

Зеленський розповів про загрози для екології, які провокує російська окупація Запорізької АЕС, і зауважив, що окупанти зберігають на території електростанції зброю та вибухівку, а також примушують до роботи український персонал.

Він також наголосив на важливості об’єднання країн світу навколо Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Палау — це держава у Мікронезії, у західній частині Каролінських островів, у групі островів Палау. Ця тихоокеанська острівна країна не має сухопутного державного кордону. На заході від Палау лежать Філіппіни, на південному заході — Індонезія; на сході тихоокеанський сектор Палау межує з Мікронезією, на південному сході — з Папуа Новою Гвінеєю. Палау омивається водами Філіппінського моря Тихого океану. Загальна довжина морського узбережжя 1 519 кілометрів. Валютою в країні є американський долар.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква заявив, що в неділю, 16 червня, на Глобальному саміті миру країни-учасниці розділяться на робочі групи. Вони намагатимуться реалізувати три пріоритети на швейцарському Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 13:59