Рустем Умєров. Джерело: Міноборони України

Умєров узяв участь у Коаліції артилерії: в Міноборони пояснили, чому він особисто не полетів у Париж

У четвер, 18 січня, міністр оборони України Рустем Умєров узяв участь у Коаліції артилерії в Парижі через відеозв’язок. Він заявив. Що дефіцит боєприпасів і снарядний голод — актуальна проблема для Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Щодо участі міністра оборони у відкритті Коаліції артилерії. На відкритті Коаліції артилерії в Парижі 18 січня 2024 року від Міністерства оборони України представлена українська делегація на чолі з заступником міністра Іваном Гаврилюком", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що візит міністра оборони заздалегідь перенесли через те, що вчора він брав участь у ставці верховного головнокомандувача. Тож участь у заході з відкриття Коаліції артилерії Рустем Умєров бере дистанційно через відеозвʼязок.

Також зараз команди українського та французького міністерств працюють над новою датою візиту.

"Дефіцит боєприпасів та снарядний голод — це надзвичайно актуальна проблема, з якою зараз стикаються наші Збройні Сили. Нам потрібно разом знайти спосіб розв'язати цю проблему. Збільшення артилерійських можливостей України підвищить нашу безпеку. Нашу спільну безпеку. Це дасть нам набагато більше можливостей для стійкого прогресу на полі бою. І це наблизить нашу перемогу", — сказав міністр оборони України Рустем Умєров на відкритті Коаліції артилерії в Парижі.

Нагадаємо, що 14 січня міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі радників з питань національної безпеки щодо Формули миру у Давосі запропонував створити міжнародну робочу групу для розробки механізму виведення російських окупаційних військ з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 16:20