Китайський літак у Білорусі. Джерело: motolko.help

Уникаючи "зайвих очей": Білорусь отримала від Китаю чотири вантажі зі зброєю

Китайська авіакомпанія Air China Cargo здійснила чотири вантажних рейси поспіль з Урумчі в Національний аеропорт "Мінськ". Це відбулося на початку січня. Таким чином, на думку аналітиків, Китай доставив у Білорусь вантаж військового призначення.

Про це повідомила моніторингова група"Беларускі Гаюн".

"Примітно, що кожного разу літак паркували на VIP-паркуванні, яка призначена для стоянки літака Лукашенка. Ця стоянка дає цілу низку переваг, включаючи можливість швидко розвантажитися та відвезти вантаж, уникаючи "зайвих очей", — йдеться у повідомленні.

За даними білоруських незалежних спостерігачів, рейси відбулися 8, 9, 10 та 11 січня.

"Борт Air China Cargo доставив до Білорусі військову техніку з Китаю. Вантаж, ймовірно, не проходив митний огляд й одразу покинув аеропорт, тому що навколо місця стоянки військовому вантажу ніде розташуватися, щоби не привертати додаткової уваги та не стояти просто неба", — зробили висновок у моніторинговій групі.

Що конкретно привезли чотирма бортами, наразі невідомо, але все вказує на те, що це вантаж військового призначення. Принаймні таку впевненість висловили незалежні спостерігачі.

Мапа навколо аеропорту "Мінськ". Джерело: motolko.help

Мапа навколо аеропорту "Мінськ". Джерело: motolko.help

Нагадаємо, декілька днів тому представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що наразі російському диктатору Володимиру Путіну не вдалося втягнути білоруську армію у війну з Україною. Кремль використовує своїх союзників для відволікання українських сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.01.2024 19:56