Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Усі 27 членів ЄС погодилися підтримати нову чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро, — Шмигаль

Усі 27 держав-членів Європейського Союзу погодилися підтримати чотирирічну програму для України на 50 мільярда євро Ukraine Facility. Зокрема, Київ очікує, що у 2024 році ЄС зможе надати фінансову допомогу країні приблизно на рівні минулого року.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 26 січня.

"1 лютого ми очікуємо, що Євросоюз затвердить нову чотирирічну програму підтримки України на 50 мільярда євро Ukraine Facility. Попередньо можемо сказати, що всі 27 членів ЄС погодилися підтримати цю програму", — заявив він.

Шмигаль додав, що адміністрація президента США Джозефа Байдена має намір надати Україні у 2024 році 11,8 мільярда доларів фінансової допомоги.

"Очікуємо на позитивне рішення американського Конгресу з цього питання вже найближчим часом", — акцентував прем'єр.

Як відомо, лідери ЄС зберуться на саміт 1 лютого, щоби спробувати подолати блокування Угорщиною надання 50 мільярдів євро фінансової допомоги Україні протягом наступних чотирьох років.

Нагадаємо, 26 січня президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що лідери ЄС активно рухаються до угоди про передачу Україні допомоги у розмірі близько 50 мільярдів євро. За його словами, угода для Києва міститиме або угоду з усіма 27 державами-членами, або "інший механізм", який працюватиме, якщо не буде досягнуто одностайності. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.01.2024 16:30