Фото: Офіс президента

В Італії партія прем'єрки Мелоні перемогла на виборах до Європарламенту

В Італії партія прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні "Брати Італії" перемогла на виборах до Європарламенту. Партія отримала  майже 30% голосів.

Про це повідомило італійське агентство ANSA.

Зазначається, що "Брати Італії" отримали 28,9% голосів виборців. Водночас лівоцентристська Демократична партія посіла друге місце з 24,5% голосів.

На третьому місці популістський "Рух п'яти зірок" з 10,5% підтримки, що на сім процентних пунктів менше, ніж на виборах 2019 року.

Натомість коаліційні партнери Мелоні "Вперед, Італіє" та ультраправа партія "Ліга" набрали найменшу кількість голосів на виборах до ЄП. Так, "Лігу" підтримали 8,5% виборців, а "Вперед, Італіє" — 9,2%.

У виданні наголосили, що позиція Мелоні після сильних результатів на виборах всередині країни буде ключовою в ухваленні рішень щодо альянсів в Європарламенті й в голосуванні за кандидатуру Урсули фон дер Ляєн, яка хоче перебратися на другий термін очільниці глави Єврокомісії.

Нагадаємо, на виборах до Європарламенту в Словаччині перемогла опозиційна партія "Прогресивна Словаччина". Натомість партія прем'єр-міністра Роберта Фіцо Smer-SD зазнала поразки.

Водночас попередні прогнози щодо результатів виборів до Європейського парламенту в Німеччині свідчать про перемогу зі суттєвим відривом опозиційного блоку ХДС/ХСС. При цьому партія канцлера Олафа Шольца — тільки третя після ультраправих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2024 11:14