Фото: Малинська міська рада

В одній із областей заборонили святкування 1 вересня

В Україні у п'ятницю, 1 вересня, відзначається День знань — це свято на честь початку нового навчального року. У Полтавській області заборонили проведення святкових лінійок у цей день.

Про це заявив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"На Полтавщині заборонили проведення святкових заходів, присвячених початку нового навчального року. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Ради оборони області", — заявив він у своєму Telegram.

При цьому Лунін більше не додав ніяких деталей. 

Ситуація з укриттями в школах

Наразі, за даними прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. До освітнього процесу в очній формі навчання за показниками забезпеченості об’єктами фонду захисних споруд цивільного захисту готові 19 125 об’єктів закладів освіти. З метою облаштування наявних та будівництва нових захисних споруд держбюджетом України на 2023 рік передбачено видатки в обсязі 1,5 мільярда гривень.

"Це дозволяє розмістити там 4,7 мільйона учнів та вчителів. Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття Уряд виділив ще у квітні — 1,5 мільярда гривень", — зазначив він

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України рекомендує усім університетам та коледжам навчальний 2023 рік розпочати в очній формі навчання. Ця рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які розміщені в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Додамо, раніше міністр освіти Оксен Лісовий пояснив, як організувати навчання дитини в умовах постійних тривог. Він вважає, що не варто змушувати дитину йти на перший урок до школи після нічної повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 28.08.2023 20:23