В столичних аеропортах прикордонники виявили 890 підроблених COVID-сертифікатів

27 СІЧНЯ 2022 17:12

У пунктах пропуску «Бориспіль», «Жуляни» та «Київ-пасажирський» прикордонники виявили 890 підроблених COVID-сертифікатів. Їх вдалось виявити за допомогою спеціальної системи SafeBorder, яка за лічені секунди сканує QR-код. За минулу добу прикордонники виявили 3 COVID-сертифіката з ознаками підробки. Зафіксовані вони в пункті пропуску "Бориспіль".

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ОКПП Київ.

«Всього від початку використання системи SafeBorder прикордонники виявили 890 таких документів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за допомогою програмного забезпечення

SafeBorder прикордонники здійснюють електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби. Сканування QR-коду займає всього кілька секунд, що значно пришвидшує проходження контролю та допомагає ефективно виявляти недійсні документи і, як результат, - викривати підробки.

Зауважимо, що використання завідомо підробленого документа – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Фото ОКПП Київ.

Також читайте: Поліцейські врятували жінку, яка намагалася разом із 3-річним сином стрибнути з 12 поверху

Суспільство, 27.01.2022 17:12