Фото: UAinfo

В Україні дефіцит електроенергії: яка країна надала аварійну допомогу

У суботу, 27 травня, Україні розпочала імпорт електроенергії з Румунії. Це сталось через дефіцит потужності електростанцій у нашій державі.

Про це повідомляє "Укренерго" у Facebook.

Там наголосили, що нічна атака дронів не викликала нових пошкоджень в енергетичній інфраструктурі магістральних мереж. Проте, у системі спостерігається дефіцит електроенергії.

"Вчора, 27 травня 2023 р. з 21:00 до 22:00 для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Причиною використання аварійної допомоги була нестача загальної потужності українських електростанцій. Імпорт зі Словаччини проводився, але у вечірній час", — йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" запевнили, що аварійна допомога — ситуативний захід швидкого реагування для балансування енергосистеми.

"Поки що електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але у вечірні години просимо споживати електроенергію ощадливо. Експорт, як і вчора, не виробляється", — наголосили в компанії.

Нагадаємо, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в Україні можуть почати знову вимикати світло. Наразі енергетична система досі не відновилася після масованих атак Росії.

Повідомлялось, що 1 травня Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі. Енергосистема сусідньої країни на цей момент не потребує додаткової електроенергії.

Раніше заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявив, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Зокрема, кошти знадобляться для закупівлі необхідних ресурсів та відновлення генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.05.2023 16:08