Фото: Freepik

В Україні створять курси української мови для військових

Для військовослужбовців планують відкрити курси української мови, адже у Збройних силах важливо використовувати рідну мову.

Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Так, у понеділок, 29 січня, посадовець зустрівся з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ. Співрозмовники обговорили порушення мовного законодавства та особливості реалізації державної мовної політики.

"Домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі та в інших військових формуваннях", — проінформував Кремінь.

За його словами, дехто з військових уже підготував свої скарги щодо мовного законодавства. Він додав, що фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу.

Фото: уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь

Фото: уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь

Зазначається, що учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Крут та всіх полеглих за українську державу.

Нагадаємо, протягом 2023 року уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь отримав рекордну кількість звернень щодо порушення мовного законодавства. Найбільше повідомлень надійшло з Києва та Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.01.2024 16:15