Денис Шмигаль під час засідання уряду. Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

В Україні вже побито два рекорди споживання електроенергії: Шмигаль звернувся до громадян

У вівторок, 11 грудня, в Україні знову зафіксували дефіцит потужності в енергомережі, який доведеться компенсувати залученням аварійної допомоги від країн-сусідів. До того ж українці побили вже два рекорди споживання за опалювальний сезон.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло. І водночас ворог намагається завдати українській енергетиці якнайбільшої шкоди", — акцентував він.

За його словами, в енергомережі з’являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів.

"На жаль, ми вже побили два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня", — констатував Шмигаль.

Він наголосив, що кожен українець може зробити свій внесок у нашу енергетичну стійкість. Для цього достатньо заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години.

"Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему й уникнути планових вимкнень. Наша солідарність минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву. Переконаний, що зможемо повторити цю перемогу й цього року", — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що 11 грудня в енергосистемі України п’ятий день поспіль фіксували дефіцит потужності в електромережі. Тож в "Укренерго" знову залучили допомогу з Польщі та Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.12.2023 18:55