Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра

В Україні закуплять додаткові засоби РЕБ для критичної інфраструктури, — Шмигаль

Закупити засоби радіоелектронної боротьби для захисту об'єктів критичної інфраструктури тепер стане простіше — зменшилася кількість бюрократичних перепон. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад.

Він розповів, що влада фокусується на трьох напрямках у сфері енергетики на тлі постійних російських атак:

  • швидкі ремонти та відновлення об'єктів генерації та розподілу;
  • децентралізація енергосистеми (в Україні вже встановлено 120 міні-ТЕЦ);
  • посилення протиповітряної оборони.

"Уряд ухвалив рішення, яке дозволить профінансувати закупівлю засобів радіоелектронної боротьби для об'єктів критичної інфраструктури", — уточнив український прем’єр-міністр.

Також, за словами Шмигаля, уряд виділив іще 3,88 мільярда гривень на фортифікації, 2,5 мільярда гривень на будівництво й облаштування укриттів на цей рік. При цьому в бюджеті передбачено понад 40 мільярдів гривень на підтримку та відновлення економіки країни.

Як відомо, з березня російські окупанти посилили обстріли України. Їхніми цілями найчастіше стають об'єкти енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм висунув версію, що причиною повного руйнування Трипільської ТЕС внаслідок обстрілу окупантів 11 квітня є недофінансування будівництва захисних споруд третього рівня. Це ставить під загрозу стійкість енергосистеми та можливість виникнення катастрофи у випадку подальших атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 18:43