Володимир Кудрицький. Джерело: прес-служба НЕК "Укренерго"

В "Укренерго" попередили про погіршення ситуації зі світлом: у чому причина

В Україні невдовзі знову погіршиться ситуація в енергосистемі. Фахівці прогнозують повернення графіків відключень світла. Це пов’язано з тим, що в ремонт вийдуть декілька енергоблоків атомних електростанцій.

Про це заявив голови правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. За його словами, відсутність погодинних відключень електроенергії в останні дні травня - це тимчасове покращення, зумовлене виходом з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій.

Однак Кудрицький зазначив, що вже незабаром ситуація в енергосистемі знову погіршиться.

"Згідно з графіком, вже найближчими днями в ремонт знову вийдуть певні блоки на атомних електростанціях. І ця ситуація, яку ми маємо в останні дні, коли нам вистачає електроенергії й вдається уникати відключень, вона, на жаль, зміниться знову", — пояснив голова правління "Укренерго".

Як відомо, в останні місяці російські загарбники посилили удари по енергосистемі України, що призвело до повернення графіків відключення. Спочатку обмеження стосувалися лише бізнесу, однак пізніше їх запроваджували й для побутових споживачів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначав нещодавно, що графіки відключень можуть знову повернути, якщо в енергосистемі повторно зафіксують значний дефіцит.

До речі, вчора журналісти Forbes із посиланням на джерело в уряді повідомили, що з 1 червня тариф на електрику для побутових споживачів, які споживають на місяць понад 100 кВт, зросте одразу на 80% — з 2,64 гривні до 4,8 гривні за кіловат. Для тих, хто споживає менш як 100 кВт, тариф залишиться незмінним — 2,64 грн/кВт.

Нагадаємо, раніше сьогодні в "Укренерго" заявили, що на п’ятницю, 31 травня, на території всієї України не планують обмежувати енергопостачання. Однак ситуація в українській енергетиці залишається складною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.05.2024 22:55