Володимир Зеленський під час візиту до дитячого відділення Національного інституту раку в Києві. Джерело: president.gov.ua

"Ваша робота неоціненна": Зеленський відвідав дитяче відділення Національного інституту раку (відео)

Напередодні Всесвітнього дня боротьби проти раку президент України Володимир Зеленський відвідав дитяче відділення Національного інституту раку (НІР) у Києві. Він ознайомився з роботою відділення, де здійснюють високоспеціалізоване лікування онкологічних захворювань у дітей.

Про це повідомив сайт Офісу президента України. Там зазначили, що у відділенні надають допомогу пацієнтам з усіх регіонів України віком до 18 років майже з усіма видами злоякісних новоутворень. Це близько 150 дітей на рік.

Президент поспілкувався з маленькими пацієнтами та їхніми батьками. Серед них, зокрема, є родини з прифронтових територій.

Українському лідеру розповіли про лікування дітей. Володимир Зеленський побажав маленьким пацієнтам і їхнім родинам витримки, щоби перемогти хворобу, та якнайшвидшого одужання. Він також вручив діткам подарунки.

"Ви дуже мужні та сильні духом. Я вам бажаю цієї перемоги. Впевнений, що лікарі та ваші рідні вам у цьому допоможуть", — сказав президент

Він також подякував лікарям, які самовіддано допомагають пацієнтам долати недугу. Володимир Зеленський оглянув відділення променевої діагностики з рентгенівськими кабінетами, оснащене сучасним обладнанням, що дає змогу здійснювати комп’ютерну томографію, магнітно-резонансну томографію, ангіографію й інші види діагностики на високому рівні.

Очільник держави поспілкувався з керівництвом і спеціалістами медичного закладу, обговорив із ними перспективи його розвитку та наявні проблемні питання.

"Велика вдячність усім лікарям, медичним сестричкам, усім медикам — кожному й кожній, хто надає допомогу. Це справжній подвиг — у час такої війни боротися за життя тисяч людей. Дякую за кожне врятоване життя. Ваша робота неоціненна", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на початку січня стало відомо, що в очільника Пентагона Ллойда Остіна медики виявили захворювання на рак. На той момент його вже встигли прооперувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.02.2024 11:17