Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Велика Британія тисне на Китай щодо постачання зброї Росії для війни в Україні, — ЗМІ

В інформаційному просторі з’явилася інформація про постачання Китаєм зброї російським військам, які воюють проти України. Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі закликав Пекін розслідувати ці звинувачення.

Про це повідомило видання Politico. Журналісти зазначили, що заява британського міністра пролунала на тлі рішення США запровадити санкції на китайські компанії, що виробляють зброю для Російської Федерації.

Під час візиту до Китаю Леммі заявив міністру закордонних справ Ван І, що Велика Британія та Китай мають "спільну зацікавленість в європейському мирі та припиненні війни" в Україні.

За його словами, китайські військові постачання до Росії "ризикують зашкодити відносинам Китаю з Європою, водночас допомагаючи підтримувати війну" проти України.

США неодноразово застерігали Китай від підтримки російської оборонної промисловості та запровадили сотні санкцій, спрямованих на обмеження можливостей Москви використовувати певні технології у військових цілях. У вересні заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай безпосередньо допомагає російській військовій машині, підтримуючи її зусилля з ведення війни проти України.

Нагадаємо вчора, в Офісі Володимира Зеленського повідомили, що делегації України та Великої Британії провели третій раунд переговорів про двосторонню угоду, яка передбачає "перехід до сильнішого та глибшого партнерства".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2024 17:57