Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони США

Великі затримки з постачаннями бронетехніки Україні від союзників: у Defense Express пояснили, наскільки це відчутно

Динаміка постачання бронетехніки від партнерів залишається дуже повільною. Тому Збройним силам України доводиться маневрувати та балансувати у складних ситуаціях.

Про це заявив аналітик Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Вся бронетехніка від наших партнерів постачається до України з великою затримкою. Хоча окремі країни залишаються лідерами у питанні забезпечення ЗСУ важкою бронетехнікою", — зазначив він.

За його словами, зокрема, Нідерланди на теперішній момент залишаються одними з головних постачальників танків Leopard для потреб ЗСУ.

"Учора в Іспанії оголосили про постачання 10 танків Leopard, про які оголошували ще наприкінці минулого року", — розповів Згурець

Аналітик зауважив, що американські бойові машини піхоти Bradley набагато ефективніші на полі бою, ніж танки Leopard.

"У будь-якому разі динаміка з постачанням бронетехніки для потреб ЗСУ є доволі повільною. Нам залишається більше сподіватись на США. Зокрема, щодо постачання Україні бойових машин піхоти Bradley. Саме Bradley дають більше результату, ніж Leopard на полі бою", — наголосив він.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України вже до кінця цього тижня. Вашингтон планує збільшити регулярність військових постачань через складну ситуацію на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 11:17