Затримання київського блогера. Джерело: Бюро економічної безпеки

Відомому українському блогеру обрали запобіжний захід

Суд обрав київському блогеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він перебуває у розшуку. Йдеться про Олександра Слобоженка, який є засновником компанії Traffic Devils.

Про запобіжний захід блогеру повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram. Правоохоронці не розкривають ім'я підозрюваного, але зрозуміло, о це Олександр Слобоженко.

За інформацією Офісу генпрокурора, спільнику блогера змінили запобіжний захід на утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 45 мільйонів 420 тисяч гривень. Його заарештували у залі суду.

Раніше стало відомо, що столичний блогер ухилився від сплати понад 200 мільйонів гривень податків і легалізував майно, отримане злочинним шляхом. За даними слідства, частину з цих коштів блогер легалізував, придбавши елітні об’єкти нерухомості й автомобілі преміум-класу.

Він міг приховувати свої доходи шляхом переказу коштів у криптовалюту з використанням платіжних систем і електронних гаманців.

"Досудове розслідування, яке здійснюється детективами Бюро економічної безпеки, триває", — підсумували в Офісі генерального прокурора.

Нагадаємо, Служба безпеки України за сприяння інших структур ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації. На Київщині затримано трьох організаторів оборудки, якими виявилися керівники двох районних територіальних центрів комплектування та їхній спільник — громадянин країни Південного Кавказу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.09.2024 19:10