Радослав Сікорський. Джерело: соцмережа X

Війська НАТО вже є в Україні: польський міністр озвучив гучну заяву

Деякі країни НАТО вже скерували до України своїх військових. І зараз потрібно шукати "хитрі ходи" для того, щоби порушити спланований сценарій Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час конференції "25 років членства Польщі в НАТО".

Щоправда, він відмовився називати країни, які відправили своїх військових до України, і скільки саме держав це зробили.

"На відміну від інших політиків, не буду перераховувати ці країни", — коротко заявив міністр після своєї гучної заяви.

Сікорський також прокоментував ініціативу французького президента Еммануеля Макрона щодо відправлення військових частин НАТО до України. Він загалом підтримав його ідею.

За словами польського дипломата, головна мета — це знайти "винахідливі та хитрі ходи», які мали би порушити спланований сценарій Росії.

"Захід має реалізувати творчо визначену й асиметричну ескалацію. Тому підтримую ініціативу президента Еммануеля Макрона", — зазначив Сікорський.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Нагадаємо, наприкінці лютого радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі зазначав, що Сполучені Штати Америки не відправлятимуть до України своїх військ, аби ті брали безпосередню участь у війні Росії з Україною. Це рішення Білого дому відповідає позиції президента США, висловленій на початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 12:58