Іраклій Кобахідзе. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Влада Грузії розповіла, чи зважатиме на протести опозиції після парламентських виборів

Перше засідання грузинського парламенту пройде у звичному режимі. На ньому вдасться затвердити новий уряд, попри відмову опозиції визнавати результати голосування.

Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, коментуючи заяви опонентів про "вкрадені вибори". Його слова цитує "Ехо Кавказу". Він заявив, що в опозиції просто "забракло гідності змиритися з черговою поразкою".

"За всі ці роки вони жодного разу не змогли ухвалити результати виборів, гідно прийняти поразку. Вони зазнали поразки вдев'яте. Будь-яка спроба оскаржити конституційний устрій неприйнятна. Низка політичних радикальних партій виступила проти конституційного ладу цієї країни втретє за чотири роки. Але це слабка спроба. Це відчайдушна спроба хоч якось виправдатися перед власними виборцями", — сказав Кобахідзе.

Опозиційні партії, які подолали прохідний бар'єр, не визнають попередні підсумки виборів. Вони заявляють про фальсифікацію та стверджують, що порушення, виявлені в день виборів 26 жовтня, мали прямий вплив на результати.

Згідно з останніми попередніми результатами ЦВК "Грузинська мрія — Демократична Грузія" отримала на парламентських виборах 54,273% (1 114 936 голосів). Наразі підраховано бюлетені виборців, які проголосували на 3 085 дільницях, це 99,164% від загальної кількості. Загалом під час виборів працювали 3 111 виборчих дільниць.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Грузії політичні аналітики назвали історичними, оскільки результат може привести або до євроінтеграційного шляху країни, або до зближення з Росією. Якщо такий результат, який є зараз, приймуть офіційно, то найімовірнішим є другий варіант. Грузинська опозиція не визнає підсумки виборів від ЦВК Грузії й обіцяє протести та мітинги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 12:11