Фото: tvoemisto.tv

Влада столиці заговорила про підвищення проїзду у майже 4 рази: деталі

Київська влада планує підвищити проїзд у громадському транспорті столиці вже незабаром. Вартість проїзду збільшиться з восьми до 30 гривень.

Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор в інтерв'ю "Громадському радіо".

За його словами, такі зміни необхідні у зв'язку з тим, що у Києві хочуть замінити маршрутки на тролейбуси з автономним ходом, але це можна зробити лише за умови збільшення вартості проїзду.

Кандибор переконаний, що спочатку потрібно підняти тариф з восьми до 30 гривень, а потім уже починати приводити транспорт у належний стан. Після цього вже всі приватні маршрути замінять.

"Ми змінюватимемо всі маршрутки на комунальний транспорт", — повідомив чиновник.

Директор департаменту розповів, що акцент необхідно зробити на тролейбусах з автономним ходом, оскільки їх запуск не вимагає великих фінансових вкладень щодо будівництва контактної мережі.

До того ж він вважає, що якщо запустити більшість тролейбусів у Києві, то значно покращиться екологічний стан в столиці.

"Потрібно з'єднати тролейбусом лівий і правий берег Києва, де розрив між маршрутами становить 11 кілометрів. Цю відстань зможуть подолати тролейбуси, які проїжджають частину колії без проводів", — сказав Кандибор.

За його словами, за допомогою таких тролейбусів можна буде продовжити маршрути з Києва до Коцюбинського, Броварів, Бучі.

"Тролейбус під'їжджає до кінця контактної мережі, опускає пантограф, переїжджає на інший берег, піднімає пантограф і їде далі", — додав чиновник.

Нагадаємо, з 15 серпня жителі столиці можуть сплачувати штрафи за проїзд у громадському транспорті без квитка у безготівковий спосіб. 

Додамо, на період літніх канікул проїзд у транспорті Києва є платним для школярів. Учням потрібно сплачувати за проїзд з 1 липня по 31 серпня. У період канікул за проїзними знижка становитиме 75%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 17.08.2023 14:55