Зруйнована Садиба Зеленських. Джерело: Київська міська прокуратура

Власник скандально знесеної Садиби Зеленських у Києві зобов’язався відновити її за власний кошт

Департамент культурної спадщини Київської міської державної адміністрації, представники громади та власник незаконно знесеної Садиби Зеленських ініціювали підписання меморандуму. Згідно з документом, він відновить будівлю періоду ХІХ століття за власний кошт.

Про це повідомив радник міського голови Києва та депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець.

Заяву про відновлення історичної будівлі представник власника зробив під час засідання консультативної ради департаменту культурної спадщини.

Під контролем громади власник повертатиме садибу до стану, в якому вона перебувала до пошкодження, — саме для цього й ініціювали підписання відповідного меморандуму.

Як відомо, 19 липня в центрі Києва на вулиці Кониського незаконно знесли Садибу Зеленських — історичну будівлю, збудовану 1890 року. Поліція одразу ж відкрила кримінальне провадження щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, що згодом Київська прокуратура відкрила справу за статтею "знищення майна, на яке накладено арешт", а також "самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці". Річ у тому, що на цю будівлю в січні 2024 року в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, наклали арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження. Згідно з Генпланом Києва, вказана земельна ділянка входить до меж історичного ареалу міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.07.2024 08:33