Зруйнована Садиба Зеленських. Джерело: Київська міська прокуратура

Скандальне знесення Садиби Зеленських у Києві: прокуратура розпочала кримінальне провадження (фото)

Ситуація навколо знесення історичної будівлі Садиби Зеленських набирає обертів. Київська прокуратура відкрила справу за статтею "знищення майна, на яке накладено арешт", а також "самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці".

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури. За її інформацією, на цю будівлю в січні 2024 року в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, наклали арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження.

Прокурори клопотали про арешт, оскільки, згідно з Генпланом Києва, вказана земельна ділянка входить до меж історичного ареалу міста.

На проведення будівельних робіт потрібно погодження Міністерства культури й інформаційної політики України, якого не було. Тож у зв’язку з арештом будівлі всі роботи мали зупинити.

"Однак 19 липня, попри арешт, невстановлені особи в порушення обмежувальних вимог із застосуванням важкої будівельної техніки зруйнували будинок на вулиці Кониського, 22", — йдеться в повідомленні.

На теперішній момент встановлене місце знаходження техніки, яку залучили до знесення будівлі. До суду подано клопотання про її арешт.

"Ще раз наголошуємо, що будівля на вулиці Кониського, 22, перебуває під арештом, проведення будь-яких будівельних робіт там є незаконним", — підсумували у прес-службі Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, у серпні 2023 року в Києві на вулиці Ярославській забудовник зніс 200-річну садибу, яка була зразком житлової деревʼяної забудови ХІХ століття. Правоохоронці розпочали розслідування даного факту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 21.07.2024 11:37