Фото: Pixabay

Вступ до НАТО чи ЄС: українці відповіли, що для них важливіше

Більшість українців, а саме 64%, вважають вступ до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу однаково важливим. 

Про це стало відомо з даних опитування Європейської ради з міжнародних відносин.

Зазначається, що 7% респондентів віддали перевагу вступу країни до ЄС, а 12% заявили, що членство в НАТО зараз є важливішим, ніж євроінтеграція. Ще 15% громадян вважають, що вступ до ЄС та НАТО не є важливим.

опитування українців

Інфографіка: Європейська рада з міжнародних відносин

Раніше, а саме 2 липня, дослідницький центр Pew Research Center оприлюднив дані опитування щодо довіри до президента України Володимира Зеленського серед пересічних громадян. Це опитування стосувалося низки країн Європи, США й інших регіонів світу.

Через понад два роки після вторгнення Росії в Україну рейтинги президента Володимира Зеленського є неоднозначними серед 35 країн-членів і не членів НАТО, які взяли участь в опитуванні. У середньому 40% дорослого населення цих країн вірять у те, що Зеленський зробить правильний вибір щодо світових справ, тоді як 46% не вірять.

Нагадаємо, 17 червня Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив дані опитування щодо ставлення до нового закону про мобілізацію серед громадян України. Серед опитаних соціологами більший відсоток тих, хто його не підтримує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2024 15:38