Фото ілюстративне зі соцмереж

Вступники до вищих навчальних закладів отримали право ставати на військовий облік пізніше

У четвер, 11 липня, уряд удосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів. Тож частина таких вступників до вищих навчальних закладів матимуть відстрочку взяття на військовий облік.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ухвалена Кабінетом міністрів постанова стосується осіб віком до 25 років, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або виїхали за кордон із тимчасово окупованих територій чи з територій активних бойових дій.

"Зарахування таких громадян на навчання в українські вищі навчальні заклади здійснюватиметься з відстрочкою взяття їх на військовий облік (до закінчення періоду воєнного стану)", — йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції пояснили, що такі зміни потрібні, адже вступники не можуть прибути до територіальних центрів комплектування для взяття їх на військовий облік.

Проект постанови супроводжувався командою Мінреінтеграції в межах нарад із Генштабом, Міноборони, МВС, ДМС і МОН, а також — засідань Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням віце-прем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Раніше Міносвіти внесло зміни до правил вступу до аспірантури через великий ажіотаж. Навчання давало відстрочку, якою намагалася скористатися велика кількість чоловіків призовного віку.

Нагадаємо, наприкінці червня начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко повідомив, що у Волинській області заклади вищої освіти будуть передавати до територіальних центрів комплектування списки відрахованих студентів, які не виконали умови для зарахування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2024 12:19