Фото: РосЗМІ

Ядерні погрози Путіна: МЗС України звернулось до білоруського народу

Міністерство закордонних справ України звернулося до білоруського народу з закликом завадити ядерним планам Володимира Путіна. Росія робить сусідню країну своїм заручником.

Відповідна заява з'явилась на сайті МЗС України.

Українське зовнішньополітичне відомство закликало білоруський народ завадити ядерним планам російського диктатора.

"Україна звертається до білоруського суспільства не допустити реалізації злочинних намірів щодо розміщення на території Білорусі ядерної зброї всупереч її зобов’язанням за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, що ще більше перетворить цю країну на заручника кремля та матиме катастрофічні наслідки для її майбутнього", — йдеться у заяві МЗС.

Також українська сторона наголосила, що ядерна зброя не може бути інструментом погроз.

"Росія вчергове підтверджує свою хронічну нездатність бути відповідальним розпорядником ядерної зброї як засобом стримування та попередження війни, а не інструментом погроз та залякування. Світ має об’єднатися проти того, хто ставить під загрозу майбутнє людської цивілізації", — додали у відомстві.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2023 16:07