Фото: скріншот з відео

Як президент Туреччини Ердоган роздавав гроші своїм прихильникам на виборчій дільниці (відео)

У неділю, 28 травня,  чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган потрапив у курйозну ситуацію. Він почав роздавати гроші виборцям просто на виборчій ділянці.

Відповідне відео розповсюджується соцмережами.

Ердоган, приїхавши на виборчу ділянку, щоб взяти участь в голосування другого туру виборів на посаду президента Туреччини, почав роздавати виборцям гроші. При цьому лідер країни не приховувався від камер.

На відео видно, як Ердоган роздавав банкноти вартістю 200 лір (майже $10), потискаючи руки своїм виборцям.

Нагадаємо, у Туреччині 28 травня стартував другий тур президентських виборів. Чинний президент Таїп Ердоган протистоїть лідеру Республіканської народної партії Кемалю Киличдароглу.

У першому турі президентських виборів у Туреччині жоден із кандидатів не набрав необхідних 50% голосів. Чинний президент Реджеп Таїп Ердоган отримав 49,51% голосів, тоді як його опонент Кемаль Кілічдароглу — 44,88, Сінан Оган — 5,17% та Мухаррем Інсе — 0,44%.

Протягом останніх місяців, згідно з опитуваннями, саме Киличдароглу лідирував у передвиборчих опитуваннях, хоча його перевага і  була невеликою. Киличдароглу днями звинуватив Кремль у змові та поширенні фальшивих матеріалів. Він пригрозив Москві погіршенням міжнародних відносин у разі, якщо Кремль "не триматиме руки якомога далі від турецької держави". Реакція Ердогана на такі заяви Киличдароглу була вкрай різкою. Він звинуватив опозицію в роботі на США. За його словами, опозиціонери нібито об'єдналися з Білим домом з метою скинути чинну владу в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2023 18:15