Фото: Margus Tsahkna\X

Як санкції Євросоюзу проти Білорусі вплинуть на спроможності Росії: пояснення МЗС Естонії

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що посилення санкцій Європейського Союзу проти Білорусі вплине на спроможності країни-агресорки Росії обходити, запровадженні проти неї обмеження.

Про це повідомляє Postimees.

За словами посадовця, також санкції проти прибічниці Росії ускладнюють доступ держави-агресорки до низки товарів, які потрібні їй для ведення війни проти України.

"Щодо Білорусі вводяться додаткові санкції, які краще за все прив'язані до обмежувальних заходів щодо Росії. Тим самим скорочуються можливості Росії через Білорусь отримувати доступ до низки товарів, які потрібні Росії на полі бою в агресії проти України", — наголосив Цахкна.

Очільник МЗС Естонії зауважив, що РФ вже давно мала можливість отримувати підсанкційні товари через Білорусь. Але нові обмеження це суттєво ускладнюють.

Зауважимо, 29 червня Рада Європейського союзу ухвалила низку санкцій проти Білорусі. Такі обмеження вже діють проти країни-агресорки Росії через війну проти України. Зокрема, санкції спрямовано на різні сектори білоруської економіки — торгівлю, послуги та транспорт. Зокрема, Рада ЄС продовжила заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення та передових технологій, а також запровадила додаткові обмеження на експорт товарів, які можуть сприяти зміцненню білоруського промислового потенціалу. Щоб мінімізувати ризик обходу, ЄС забороняє також транзит цих товарів через Білорусь.

Нагадаємо, що раніше Рада Європейського Союзу схвалила 14 пакет санкційних обмежень проти Росії. Ці обмеження стосуються російського зрідженого природного газу та направлені на запобігання обходу Москвою санкційних обмежень за допомогою третіх країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.07.2024 23:54