Олександр Сирський. Джерело: Telegram

Яка різниця у використанні снарядів між ЗСУ й окупантами: відповідь Сирського

Співвідношення кількості снарядів ЗСУ й окупантів на фронті рік тому складало один до шести, навіть один до десяти. Зараз ситуація змінилася. Хоча окупанти досі мають перевагу в боєприпасах, тепер пропорції складають один до двох або один до двох із половиною.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю CNN. За словами генерала, українські сили різницю в боєприпасах компенсують також безпілотниками та правильним їх використанням.

"Ми постійно працюємо над вдосконаленням дронів, підвищуємо їхню ефективність, систему управління, а також способи та методи застосування. Намагаємося максимально збільшити нашу технічну перевагу над ворогом, щоби нівелювати їхню перевагу в чисельності особового складу та зброї", — пояснив головнокомандувач ЗСУ.

У розмові з іноземними журналістами він уточнив, що нині найкращі українські підрозділи безпілотних систем зосереджені на Покровському напрямку, де росіяни зосередили свій основний наступ у Донецькій області.

Раніше Олександр Сирський заявляв, що затримки з військовою допомогою США призвели до серйозних невдач на полі бою та падіння морального духу українців. Ця проблема все ще є актуальною.

Нагадаємо, що головнокомандувач Збройних сил України висловив переконання, що операція в Курській області Російської Федерації пройшла успішно. Вона зменшила загрозу наступу росіян з цього напрямку. За словами генерала, Росія планувала розпочати нову атаку на Україну з Курської області ще до несподіваного вторгнення Києва через кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 09:34