Олександр Сирський. Джерело: bilopillia.city

Яка зброя найкраще себе проявляє в боях з окупантами: пояснення Сирського

Україна нарощує спроможності вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Якщо до його розвитку долучаться європейці в обсягах, які обіцяють, то розв’яжеться з часом проблема "снарядного голоду" на фронті.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю "Укрінформу".

"Наразі за кількістю новацій і власних розробок зброї, військової техніки та головне — за їхнім практичним використанням на полі бою — Україна перебуває в абсолютних лідерах", — вважає він.

У цьому контексті він згадав про переозброєння артилерійських підрозділів вітчизняною гарматою 155 міліметрів "Богдана" з одночасним доукомплектуванням її автоматичною системою наведення вогню.

Невдовзі, за його словами, можна очікувати, що вже в Україні вироблятимуться певні зразки західних гаубиць і вітчизняні нарізні міномети. Це ж стосується розроблень сучасного ракетного озброєння та систем контрбатарейної боротьби. Про виробництво дронів суспільство вже доволі добре знає. Тож всі ці заходи можуть забезпечити оперативну перевагу над ворогом на фронті найближчим часом.

Головнокомандувач зазначив, що добрим прикладом є відновлення та капітальний ремонт гаубиць американського виробництва М777.

"Ми налагодили виробництво деяких таких деталей у нас в України. Зокрема, під час відновлення кожної одиниці цієї гаубиці застосовують 40 відсотків деталей, запасних частин, виготовлених для потреб Збройних сил України на вітчизняних підприємствах. Плече постачання, обслуговування, ремонту та відновлення скоротилося в багато разів, і фронт відчуває ці якісні зміни", — наголосив Олександр Сирський.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ також заявив, що Збройні сили України не змогли досягнути більшого успіху під час Харківського наступу, тому що не вистачило ресурсів. Відсутність ресурсів і необхідної кількості боєприпасів дозволила росіянам організувати належну оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 14:38