Фото: Офіс президента

Якщо Росія не погодиться на мирні умови, ми примусимо її здатися, — Мелоні

У тому випадку, якщо країна-агресорка Росія не погодиться на умови мирного врегулювання війни в Україні, її змусять здатися. 

Про це заявила прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні у ході Саміті миру в Швейцарії.

Вона наголосила, що міжнародна спільнота має сформувати мінімальні умови, на яких може бути укладений мир між Україною та Росією.

"Захищати Україну означає об’єднати всі зусилля міжнародної спільноти для захисту України. Якщо Росія не погодиться з умовами, ми примусимо її здатися. Нам треба встановити мінімальні умови для цієї дискусії", — сказала вона.

Водночас Мелоні зауважила, що мир для України не має означати капітуляцію, як це собі досі уявляють у Кремлі.

"Мир в Україні не означає що Україна має здатися, як вважає президент Путін. Це не буде так. Ставити такі умови дуже не правильно. Треба розвіяти наративи путінської пропаганди. Зараз йде дискусія по трьох важливим питанням — продовольча, радіаційна, гуманітарна безпека. І ми повинні подивитись, що ми можемо побудувати на базі сьогоднішньої дискусії. Італія і далі хотіла б брати участь у цьому й допомогти Україні дивитися у майбутнє", — наголосила Мелоні.

Нагадаємо, що, за інформацією західних медіа, в підсумковій декларації Глобального саміту миру, який триває у Швейцарії, наголосять на вині Росії, яка розпочала повномасштабну війну проти України. Це спричинило масштабні людські страждання та руйнування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 15:35