Володимир Зеленський. Скріншот із відео

"Є тільки одне рішення для захисту Європи": Зеленський виступив на конференції "Суспільство й оборона" (відео)

Щоби вберегти Європу від Росії у військовому плані, є тільки одне рішення. Тому Україна пропонує працювати разом і спиратися на найкращу зброю та техніку, які є у світі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час трансляції щорічної національної конференції Швеції "Суспільство й оборона".

"Ми бачимо, що російські агресивні амбіції можуть зупинитися лише там, де є достатня сила, щоби їх зупинити. І ми забезпечимо таку силу лише разом, солідарно, лише працюючи одне з одним, аби зміцнити одне одного", — зазначив він.

За його словами, Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією, має відповідні домовленості з Чехією, США та Німеччиною. Тож, як наголосив український президент, Україна пропонує працювати разом, виробляти разом, зміцнюватись разом.

"Україна вже зараз є і завжди буде одним із найвагоміших європейських донорів безпеки. Ми прагнемо, щоб і для власної безпеки, і для безпеки партнерів ми могли спиратися на найкращу зброю та техніку, які є у світі", — додав український президент.

Він зауважив, що спільне виробництво зі Швецією є пріоритетом, і висловив упевненість, що прийде такий день, коли ми з вами зможемо побачити відкриття в Україні першого спільного виробництва.

Володимир Зеленський пояснив, що сказав про це під час виступу на щорічній національній конференції Швеції "Суспільство й оборона". Це один із найважливіших заходів Північної Європи у сфері безпеки й оборони.

Нагадаємо, президент України під час традиційного вечірнього відеозвернення заявив, що кожного дня та ночі цього року відбуваються нові жорсткі бойові зіткнення. Найінтенсивніші бої — Авдіївський, Марʼїнський, Бахмутський, Лиманський, Купʼянський напрямки та Південь України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 17:23