Фото ілюстративне. Джерело: commission.europa.eu

Єврокомісія підготувала усну оцінку євроінтеграційного прогресу України: коли її озвучать

У п’ятницю, 7 червня, Єврокомісія озвучить послам Європейського Союзу усну оцінку щодо прогресу євроінтеграційних реформ України. Також у комплекті оцінять і готовність Молдови.

Про це повідомив у соцмережі Х редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк.

Він зазначив, що у п’ятницю послам Євросоюзу усно презентують оновлену оцінку щодо прогресу євроінтеграційних реформ України та Молдови. Як відомо Єврокомісія в листопадовому звіті про розширення надала для України чотири рекомендації.

"Очікується, що обидві країни отримають позитивні коментарі, проте Угорщина, ймовірно, буде скептично висловлюватися щодо України. Все ще зберігається сподівання, що обидві країни розпочнуть перемовини про вступ наприкінці червня, але час спливає", — зазначив Рікард Джозвяк.

Раніше з’являлася інформація, що Угорщина на зустрічі послів Євросоюзу 29 травня блокувала схвалення проекту переговорної рамки про вступ України до Євросоюзу через питання прав нацменшин.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Україна отримала другий транш від Європейського Союзу з пакета допомоги на 50 мільярда євро. Йшлося про суму в 1,5 мільярда євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2024 13:12