Максим Буткевич. Джерело: Facebook-сторінка Центру прав людини ZMINA

З російського полону повернули відомого правозахисника та журналіста Буткевича

Українського правозахисника, громадського діяча, журналіста та військовослужбовця Максима Буткевича повернули з російського полону. Там він перебував із літа 2022 року.

Про це повідомив Центр прав людини ZMINA з посиланням на батька Максима Буткевича.

"Максима Буткевича, українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця звільнили з російського полону! Про це повідомляє його батько. Вітаємо співзасновника Центру прав людини ZMINA вдома", — йдеться в дописі на Facebook-сторінці Центру прав людини.

Максим Буткевич, який у складі Збройних сил України воював на Сході України, потрапив у російський полон влітку 2022 року. У березні 2023 року так званий "суд" "ЛНР" виніс вирок правозахиснику — 13 років позбавлення волі.

Із кінця серпня 2023 року про місце перебування Буткевича нічого не було відомо ні його адвокату, ні батькам. Згодом стало відомо, що він перебував в колонії у Красному Лучі на окупованій Росією території Луганської області.

Нагадаємо, що 16 жовтня в центрі Києва відбулася акція на підтримку полонених і зниклих безвісти військових. Декілька сотень людей зібралися на Майдані Незалежності, неподалік від Верховної Ради. Мітингувальники вимагали, щоб профільні структури надавали більше інформації щодо полонених та зниклих безвісти військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 23:10