Фото: Офіс президента

За останні п'ять діб Росія випустила щонайменше 500 ракет та дронів по Україні, — Зеленський

У вівторок, 2 січня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це повідомив Офіс президента.

"Глава держави розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст. Він зазначив, що протягом останніх п’яти днів ворог випустив по території України щонайменше 500 ракет та ударних дронів", — йдеться у повідомленні.

До того ж гарант відзначив суттєвий і різнобічний внесок Великої Британії у зміцнення української системи ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами та ракетами.

Також співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці з акцентом на подальшому посиленні ППО, далекобійних спроможностей ЗСУ та забезпеченні інших нагальних потреб України в озброєнні та боєприпасах.

"Глава Української держави та очільник британського уряду також відзначили продуктивну роботу над двосторонньою угодою про безпекові гарантії для України в межах вільнюської Спільної декларації "Великої сімки". Сторони доручили командам якнайшвидше фіналізувати угоду", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Зеленський та Ріші Сунак також скоординували позиції напередодні четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників у Давосі щодо реалізації Української формули миру. Окрему увагу було приділено підготовці до Глобального саміту миру на рівні лідерів держав і спільній роботі над конкретними пунктами Формули миру.

Нагадаємо, Велика Британія разом з Норвегією створили нову коаліцію для підтримки України. Країни постачатимуть кораблі та інші транспортні засоби Збройним силам України для зміцнення здатності ведення бойових дій на морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.01.2024 19:19