Фото ілюстративне зі соцмереж

За яких обставин і коли українці можуть відчути проблеми з грошима: пояснення міністра фінансів Марченка

В Україні громадяни наразі не відчувають проблем із зарплатами та соціальними виплатами. Фінансової підтримки від західних партнерів іще вистачає. Однак ситуація може змінитися у другому півріччі.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Дедлайн для фінансової допомоги країн Заходу ми не можемо продовжувати постійно. Тобто ми зараз уже відчуваємо певну нестачу коштів, але це ще не відчувають громадяни України. Ми знаходимо ресурси для того, щоби перекрити ці потреби", — пояснив він.

За прогнозом міністра, у разі відсутності фінансової підтримки, насамперед ідеться про допомогу від США, важким для українців стане друге півріччя цього року.

"Я думаю, що безболісно ми можемо пройти перше півріччя, тому що бачимо, що є вже чіткі розрахунки на європейську допомогу. Також ми зробили все необхідне для того, щоб отримати допомогу від Світового банку. Тобто ці кошти дозволять нам перекритися", — повідомив він.

Нагадаємо, що в Україні індексація пенсій відбудеться з 1 березня 2024 року. Виплати підвищать майже на 8%. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 лютого. За його словами, це вже третя індексація за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.02.2024 22:09