Скріншот з відео

Заборона імпорту українського зерна: Шмигаль звернувся до поляків

У п'ятницю, 21 липня, глава українського уряду Денис Шмигаль закликав Польщу не блокувати українське зерно. Саме зараз наша держава потребує підтримки, коли Росія зірвала "зернову угоду".

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"У цей надскладний час ми, на жаль, чуємо заяви наших польських союзників про те, що кордони ЄС для українського зерна будуть закриті. Я хочу звернутися до наших братів-поляків: ваша підтримка під час російської агресії — надзвичайна. Ми ніколи цього не забудемо і завжди будемо вдячні за це", — сказав глава українського уряду.

Шмигаль також наголосив, що Польща завжди першою підтримує Україну і добре розуміє, що наша держава — це щит, який не пускає в Європу російських варварів. 

"Тому закликаємо вас не піддаватися на лозунги та популізм. У ситуації, коли Росія зірвала зернову угоду, в умовах можливої світової продовольчої кризи я закликаю поляків підставити Україні плече допомоги й таким чином загнати Росію в глухий кут", — наголосив прем'єр-міністр.

Шмигаль додав, що Київ пропонує Варшаві співпрацю та експертний діалог "замість лозунгів і короткочасної політичної доцільності". Прем'єр-міністр наголосив, що українська держава в надскладних умовах провела дві посівні, українські аграрії працюють навіть на замінованих полях та збирають уже другий врожай.

За словами Шмигаля, Україна будує нову логістику на західному кордоні, втричі збільшила вантажообіг на Дунаї, відкриває нові пункти пропуску та розширює спроможність уже наявних.

Нагадаємо, Болгарія, Угорщина, Польща, Румунія та Словаччина проситимуть Євросоюз подовжити заборону на імпорт українського зерна після граничного терміну, 15 вересня. На їх думку, це необхідно для того, щоб уникнути серйозних збоїв на ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 16:10