Радослав Сікорський. Джерело: соцмережі польського міністра

"Загроза ближче, ніж може здаватись": у Польщі припустили, яку кількість ядерних боєголовок Росія зберігає у Калінінграді

У Польщі припускають, що Росія може тримати у Калінінграді до сотні тактичних ядерних боєголовок. Загроза з боку Москви ближче, ніж може здаватись. 

Про це під час конференції з відбудови України, яка проходить у Берліні, повідомив очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Посадовець описав для інших країн Європейського Союзу, який вигляд має загроза з боку Росії на погляд Варшави. 

"За 250 км на північ від Варшави — Калінінградська область, російський ексклав, з місцем для зберігання, за нашими оцінками, десь ста тактичних ядерних боєголовок. За 250 км на схід — Білорусь, де росіяни й білоруси влаштували напад на кордон ЄС, кордон Шенгенської зони", — наголосив очільник польського МЗС.

Сікорський додав, що час від часу російські ракети, якими Москва б'є по Україні, залітають на територію його країни. За його словами, деякі з них навіть падали на території Польщі. 

"Одна така ракета впала за 10 км від мого дому в Західній Польщі, за 250 км звідси. Тож ця небезпека ближче, ніж комусь може здаватися", — зазначив посадовець.

Нагадаємо, 10 червня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польский уряд вирішив запровадити буферну зону на кордоні з Білоруссю. Це відбувається на тлі спроб мігрантів нелегально потрапити до країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.06.2024 15:55