Фото ілюстративне. Джерело: aa.com.tr

"Захоплюємося Україною": розвідники США та Британії об’єдналися у протистоянні Росії

Американська та британська розвідки об'єдналися у протистоянні Росії, яка веде агресивну війну на території Україні. Путіну не вдасться погасити її суверенітет і незалежність.

Про це заявили директор Центрального розвідувального управління США Білл Бернс і начальник Секретної розвідувальної служби Великої Британії Річард Мур у спеціальній колонці для видання Financial Times.

"Дії Росії є кричущим порушенням Статуту ООН і світових норм. Ми продовжуватимемо допомагати нашим сміливим і рішучим партнерам з української розвідки. Пишаємося тим, що робимо це, і захоплюємося стійкістю й інноваціями України", — зазначили вони.

За словами розвідників, ця війна продемонструвала, що технології, розгорнуті поряд із надзвичайною хоробрістю та традиційною зброєю, можуть змінити хід війни.

"Це перша війна такого роду, яка поєднала програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом із передовими технологіями на полі бою, де використовуються комерційні та військові супутникові знімки, технології безпілотників, кібервійна високої та низької складності, соціальні медіа, розвідка з відкритих джерел, безпілотні літальні та морські транспортні засоби й інформаційні операції, а також людська та радіорозвідка з такою неймовірною швидкістю та масштабами. Насамперед вона підкреслила необхідність адаптації, експериментів та інновацій", — додали Бернс і Мур.

Вони підсумували, що виклики минулого прискорюються в сьогоденні та посилюються технологічними змінами.

"Зараз ми співпрацюємо в суперечливій міжнародній системі, де наші країни стикаються з безпрецедентним набором загроз", — наголосили розвідники.

Нагадаємо, що, за інформацією видання Bloomberg, сміливий наступ України на Курську область Росії вразив союзників Києва своїм швидким початковим успіхом, перевернувши уявлення про те, що війна зайшла в глухий кут. Він оголив порожнечу обіцянок Володимира Путіна захищати свою територію за будь-яку ціну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2024 09:17