Фото: сайт президента

Зеленський назвав дві великі поразки Росії на міжнародному фронті (відеозвернення)

У вечірньому відеозверненні 3 грудня президент Володимир Зеленський відзначив успіхи України на дипломатичному фронті. Він, зокрема, повідомив про посилення міжнародної ізоляції Російської Федерації.

Текст звернення з'явився на сайті президента. Зеленський повідомив, що Росія цими днями втратила свій вплив у двох міжнародних інституціях. 

"Це Організація із заборони хімічної зброї та Міжнародна морська організація — одна з ключових у світі, що опікується безпекою. Справді, терористам там не місце. І більше в керівних органах російських представників не буде. Цілком справедливо", — сказав він.

Президент також окремо відзначив Німеччину, яка продовжує допомагати нашому захисту. 

"Я особливо вдячний за чітке виконання домовленостей щодо ППО для України — щодо посилення нашого повітряного щита. Це порятунок тисяч українських життів — реально сильний результат нашої двосторонньої співпраці з канцлером Шольцом, з усіма в Німеччині, хто підтримує захист життя й панування міжнародного права. Є і черговий оборонний пакет, зокрема це дуже потрібні снаряди для артилерії, калібр 155. Дякую, Олафе!" — наголосив президент.

Зеленський також відзначив санкційні кроки від Сполучених Штатів Америки проти російських суб’єктів, що підтримують економіку агресії. 

"Це й ті, хто допомагає порушувати цінову стелю на російську нафту, й ті, хто в іранських структурах працює на дестабілізацію. Це надзвичайно корисно для наближення справедливого миру — щоб кожен тиждень приносив санкційні новини, щоб санкціям додавалося ефективності", — додав глава держави.

Нагадаємо, дванадцятий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії передбачатиме заходи, які будуть спрямовані на послаблення здатності Росії виробляти ракети та безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 20:30