Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео

Зеленський пояснив, чому під час обміну полоненими не було бійців "Азову"

Під час обміну полоненими між Україною та Росією, який відбувся 24 серпня, додому не повернувся жоден спецпризначенець полку Нацгвардії "Азов", адже з цим виникають певні складнощі.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у вівторок, 27 серпня 2024 року, на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Є складнощі в поверненні "азовців", є різні причини. Напевно, потрібно, щоб родини знали які є складності та виклики. Саме тому на Ставці затвердили відповідний формат роботи з родинами і узгодження списків", — заявив він.

Зеленський пояснив, що відтепер ГУР з СБУ, омбудсменом Дмитром Лубінцем та зовнішньою розвідкою погоджують списки усіх полонених. 

"Сім'ї ставлять запитання публічно і мають отримувати відповіді, вони будуть ставити у своєму сьогоднішньому форматі, у тому Центрі повернення наших полонених, і віримо, що знайдуть відповіді", наголосив очільник української держави.

Також президент додав, що те, "що повернення було 24 числа — це збіг, адже робота ведеться постійно".

Останній обмін полоненими: що відомо

24 серпня у День Незалежності Україна провела масштабний обмін полоненими із Російською Федерацією. На Батьківщину повернулися 115 українських воїнів.

Раніше з'явилися перші фото масштабного обміну військовополоненими між Україною та Російською Федерацією, який відбувся на День Незалежності.

Нагадаємо, командир бригади Нацгвардії "Азов" полковник Денис Прокопенко обурився обміном полоненими, який пройшов 24 серпня, адже серед звільнених захисників не було жодного "азовця". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 15:27