Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, чому в Росії потрібно відібрати ядерну зброю

Російська Федерація заслуговує на ядерне роззброєння, адже терористи не мають права нею володіти. Водночас зброя масового знищення набирає обертів.

Таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив під час виступу на 78-й Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Він наголосив, що Україна віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. 

"Тоді світ вирішив, що Росія має стати охоронницею такої сили. Але подальша історія довела, що саме Росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х. Росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю", — сказав президент.

Глава держави також наголосив, що поки ядерна зброя лишається на своїх місцях, масове знищення набирає обертів. 

"Росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн. Існує чимало конвенцій, які обмежують володіння та розповсюдження зброї, але не існує реальних обмежень на використання продовольства, енергії та інших речей як зброї", — зауважив Зеленський.

Він також додав, що світ неодноразово був свідком використання Росією енергії як зброї. Нинішня загроза ще більша. 

"Росія перетворює ядерну енергетику на зброю. Подивіться, що Росія зробила з нашою Запорізькою атомною електростанцією: обстрілювала її, окупувала й тепер шантажує інших загрозою витоку радіації", — наголосив президент.

Зеленський запевнив, що сьогодні як ніколи людство повинно діяти в повній солідарності, щоб врятувати людські життя. 

"Як стримується ядерна зброя, так само має бути стриманий агресор і всі його інструменти та методи війни. Кожна війна зараз може стати останньою, але потрібна наша єдність, щоб гарантувати, що агресія не увірветься знову", — додав глава держави.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін може знов почати лякати ядерною зброєю. Для цього глава Кремля вибере холодну пору року, коли дорогі енергоносії та коли люди загалом мають дещо депресивні настрої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 21:44