Єнс Столтенберг і Володимир Зеленський. Джерело: прес-служба НАТО

Зеленський прибув до Брюсселя у штаб-квартиру НАТО: він вперше очно візьме участь у засіданні "Рамштайн"

У середу, 11 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Бельгії. Він візьме участь у засіданні "Рамштайн" — вперше наживо — та проведе низку важливих двосторонніх зустрічей.

"Брюссель, Бельгія. Візит до штаб-квартири НАТО, який матиме важливе значення для нашої стійкості цієї зими", — зазначив він у своїх соціальних мережах.

Зеленський уточнив, що зустрінеться з генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом і міністром оборони США Ллойдом Остіном.

"Уперше офлайн візьму участь у засіданні формату "Рамштайн". Маю важливе звернення до всіх присутніх міністрів оборони країн — учасниць цієї потужної коаліції", — наголосив український президент.

Окрім того, він удруге з початку повномасштабної війни проведе переговори в Брюсселі з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. Головна тема розмови — наш спільний захист свободи та людей.

Нагадаємо, що у вівторок, 10 жовтня, президент Володимир Зеленський з офіційним візитом відвідав Румунію. Після поїздки він зазначив, що є "хороші домовленості" щодо зброї. Також, за словами очільника держави, Україна і Румунія переходять на рівень стратегічного партнерства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.10.2023 10:05