Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Зеленський прибув до Парижа на зустріч з Макроном: президент назвав ціль свого візиту

У п'ятницю ввечері, 16 лютого, президент України Володимир Зеленський прибув до Франції. У Парижі глава держави проведе зустріч з лідером країни Еммануелем Макроном.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі Зеленського.

"Париж. Запланована зустріч із президентом Макроном і важлива угода. Наша співпраця дає результати в захисті життя України та всієї нашої Європи", — йдеться у дописі лідера України.

Нагадаємо, 16 лютого Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали договір про співпрацю у сфері безпеки. В угоді, зокрема, йдеться про подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах.

Очікується, що Зеленський також підпише безпекову угоду з французьким колегою Емманюелем Макроном. Договір планують підписати в Єлисейському палаці.

Раніше прес-секретар українського президента Сергій Никифоров розповідав, що відбулася церемонія підписання документа за участю президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца. Йдеться про "Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Федеративною Республікою Німеччина".

В Офісі президента України також повідомили, що під час зустрічі Володимира Зеленського з німецьким канцлером Олафом Шольцом вони обговорили подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах, а також підтримку України на шляху до набуття членства у Європейському Союзі та НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 20:06