Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський про військовозобов'язаних чоловіків, які виїхали за кордон: "Ці люди повинні сплачувати податки"

Президент України Володимир Зеленський вважає, що усі військовозобов'язані чоловіки, які виїхали з України, обов'язково повинні сплачувати податки.

Про це гарант заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

"Ми хотіли б, щоб люди, які виїхали поза законом і які є мобілізаційного віку, щоб вони були в Україні. І питання не в тому, що вони всі повинні бути на фронті. У нас велика армія. Питання у справедливості. Ці люди повинні сплачувати податки", — наголосив Зеленський.

Президент додав, що люди, які виїхали та не повернулись на свою роботу, мають сплачувати податки в бюджет країни, тому що ці кошти йдуть на ЗСУ.

"Якщо вони громадяни України, то вони повинні сплачувати податки та бажано в Україні. Тому що, ці гроші, ми потім віддаємо нашим військовим, нашим солдатам, які нас захищають. Захищають не тільки Україну”, — заявив гарант.

Також Зеленський зазначив, що не вимагає від Німеччини негайно повернути українських громадян призовного віку, оскільки Україна живе у демократичному світі. Він пояснив, що для цієї процедури необхідний відповідний закон.

"Не може Олаф Шольц когось брати та приїжджати з ним. Ми ж захищаємо цінності. Якщо ми говоримо, що ми захищаємо демократії, цінності та свободу, це означає, що і стосовно порушників ми маємо діяти законодавчо, як у цивілізованій країні", — додав очільник держави.

Нагадаємо, в інтерв'ю телеканалу ARD президент Володимир Зеленський зазначив, що був би дуже щасливий, якби Дональд Трамп або хтось інший завершив війну за 24 години. Бо всім добре відомо, скільки людей Україна втрачає за одну добу через вторгнення РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 14:31