Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, доки Україна планує утримувати захоплену територію в Курській області

Україна прагне змусити сісти за стіл переговорів російського диктатора Володимира Путіна. Тому українські сили утримуватимуть захоплені території Росії до того часу, поки не досягнуть цього.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

За його словами, Україна утримуватиме територію в Російській Федерації, оскільки вона є невіддільною частиною його "плану перемоги" щодо завершення війни.

Він додав у розмові з журналістами, що представить цю пропозицію міжнародним партнерам, зокрема, США.

"Наразі вона нам потрібна", — сказав він про територію, яку Україна зараз утримує в Росії.

Водночас Зеленський ухилився від відповіді на запитання, чи планує Україна спробувати захопити більше російської території. Він запевнив, що не може таке обговорювати.

"Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як початок нашої Курської операції. За всієї поваги, я не можу про це розповідати, я думаю, що успіх дуже близький до несподіванки", — пояснив український президент.

Раніше аналітики зазначали, що російські державні агенції з проведення опитувань громадської думки визнали обмежений спалах внутрішнього невдоволення росіян президентом Росії Володимиром Путіним і російською владою на тлі українського вторгнення до Курської області.

Нагадаємо, нещодавно речник оперативно-тактичного угрупування військ "Сіверськ" Вадим Мисник заявляв, що Російська Федерація не надає коридору для евакуації мирних жителів у Курській області. Водночас ворожа армія продовжує обстріли населених пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2024 20:53